Garasjebesøk hos Stein Tomas Wastvedt

Av: Johannes W. Henriksen

Nå har jeg tatt turen til Slitu i Indre Østfold kommune. Her bor Stein Tomas og Linda Wastvedt. For noen år siden var Amcar verden helt ukjent for disse to. Å tanken på og bruke penger på en så dyr lekebil var helt uaktuelt. Tomas er som noen av dere vet broren min. (Johannes) Og jeg har tatt med han på ulike fester og treff. Dette har ført til at for litt over et år siden, kjøpte Tomas og Linda seg sin første Amerikaner. Det ble En Pontiac Bonneville 1967 Cab.

Om bilen:

Pontiac onneville 1967 mod.

Motor: 400 V8 m/ Automat kasse

Et bilde som inneholder gress, tre, utendørs, himmel

Automatisk generert beskrivelseTomas kjøpte bilen i september 2021 i Kristiansand. Tomas hadde vært på finn i flere mnd. den sommeren. Og ventet bare på at han skulle finne den rette bilen for han og kona. Det måtte vente på seg helt til høsten før han fant den rette bilen. Den sto i Kristiansand, noe som var litt langt å kjøre. Uten og ha hverken bil som kunne dra henger og henger til og ha bilen på kjørte Tomas og jeg ned til Kristiansand en lørdag. Vi kjøpte prøveskilter i tilfelle bilen ble med hjem, for da skulle jeg kjøre bilen hjem selv😊. Som sagt så ble det handel. Bilen er tatt inn fra USA og har ikke hatt norske skilter før. Så det var mye uvisst om tilstanden til denne bilen. Om bremser holder eller motoren går så langt. Men vi tok sjansen. Innom biltema for å kjøpe et reservebatteri og så duret vi hjemover. Bilen brukte nok 4 liter bensin på mila og var ganske sur. Men med et bensinstopp så kom bilen til Slitu.

 

Da måtte Tomas bygge seg garasje. Han hadde jo kjøpt seg en cab uten skilter. Så garasje måtte han ha. Sommeren 2022 sto garasjen oppe og bilen hadde fått skilter. så nå begynner vinterprosjektet, Det har vist seg at Tomas har stor glede av og skru. Og til ikke ha annen erfaring enn moped tia. Så er det utrolig hva han har fått til. Med litt hjelp av Youtube og nye venner i Detroit cars så skrur han og får til det meste.

Hva har du gjort med bilen?

 Jeg har fjernet en del rust på seter og skjermer. Malt opp hele bilen under så det ikke skal ruste her. Byttet bremser og gått over bilen teknisk. Noen endeledd og foringer har også blitt byttet.

 

 

Hva er planen videre nå i vinter?

Planen for vinteren er og fjerne rust innvendig gulv og male opp dette. Samt nytt gulv teppe og pynte opp /pusse opp nødvendige deler. Skal pusse opp og fjerne rust inne i dørene. Og fornye trekke om det som er nødvendig av dørpaneler. Og dashbord. Vinduene har ikke gått helt opp, dette har jeg funnet ut av feilen på, så her blir det en overhaling så vannet holder seg ute. Samt nye vinduslister er nødvendig. Forgasseren på bilen har ikke vært helt og. Her var det et stag inni gasseren som hadde bøyd seg. Så den fikk ikke riktig bensin inntak. Dette må ordnes.

Bilen er ganske fin, men langt fra strøken, så det er alltid noe og ta tak i. et nytt ledningsnett er også på ønskelista. Så vi får se hva tiden bringer. Vil jo ha bilen klar til påske så vi har ikke god tid akkurat. Men det vi ikke rekker tar vi neste vinter😊