I garasjen til Pål Hasselgren

Foto: Pål Hasselgren. Tekst: Johannes W. Henriksen

Et bilde som inneholder utendørs, bygning, himmel, bil

Automatisk generert beskrivelseI vinter har jeg vært på besøk hos Pål Hasselgren som bor på Ise. Pål er ivrig innen Amcar miljøet, og brenner nok en del for Chevrolet Impala. Pål har hat noen av dem fra 59 til 65 impala. Alt fra stasjonsvogn til 2, og 4 dørs sedan og cupèer. Dette er en 1965 Chevrolet Impala Convertible som Pål har eid i snart 2 ½ år nå. Bilen var ganske bra når han kjøpte den. Men det er jo alltids noe å forbedre med disse gamle bilene. Jeg bygde nytt eksos anlegg til bilen, og ny automatkasse.

I vinter skulle Pål bare fikse litt på bilen. Noe som førte til at han nå har byttet til en nyoverhalt motor. Og når motoren var ute så slipte han rent hele motorrommet og lakkerte opp dette på nytt. Det ble oppgradering av skivebremser og luftfjøring både foran og bak. Motoren er nå en 350 V8 fra Chevrolet som er benkkjørt 250hk og det ble også en nybygd TH200R4 Automatkasse.

Pål har også planer om å restaurere og bytte cab ut over våren. Da blir taket svart istedenfor hvit. Han skal bare gjennomføre årets påskecruising først😊

 

Motor: Motoren er som sakt en 350 v8. som Pål har overhalt selv. Den fikk selvfølgelig Chevrolet fargen Orange som er den fargen disse motorene kom med mitt på 60 tallet. Pål vil ha et så originalt utseende som mulig, men med et nytt preg av Comfort. Med en 4 porter forgasser så måtte han også sveise på et luft inntak til på luftfilteret. Ellers har han laget mye braketter selv for å tilpasse delene best mulig. Og alt er tenkt på. Selv motoren er heiset litt mtp at bilen skal være lav.

Her ser du luft «bæljene» og spesialtilpassede fester som Pål skal ha på bilen

 

 

 

 

 

Pål har hatt ut motor og byttet motor og gir til en nyoverhalt en. Men det var ikke mange skruene som han ikke har rørt for og ta et rammeløft på bilen. Noe han angrer litt på nå at han ikke gjorde. Da kunne han sendt hele ramma til sandblåsing og fått tilbake den lakert og fin hele veien. Men det får bli en annen vinter😊

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ble lakkering av innerskjermer i riktig farge.